Прес-центр15 cічня 2018, 17:01

Розподілені 1162,1 тис. гривень субвенції для дітей вразливих категорій

Місцеві бюджети Луганщини отримали з державного бюджету субвенцію на виплату соціальної допомоги на дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування.

Наразі з державного до обласного бюджету надійшло вже 1162,1 тис. гривень.

Розподіл зазначеної субвенції між бюджетами міст обласного значення та районними бюджетами, які заходяться на підконтрольній українській владі території, здійснено згідно з розрахунковою потребою.

Зокрема, по функціонуючих дитячих будинках сімейного типу та прийомним сім'ям станом на 31.12.2017, а також тих, що планується створити у 2018 році, за даними Служби у справах дітей облдержадміністрації.

Слід зазначити, що всього у поточному році місцевим бюджетам області передбачена субвенція з державного бюджету на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях за принципом «гроші ходять за дитиною», оплату послуг із здійснення патронату над дитиною та виплату соціальної допомоги на утримання дитини в сім'ї патронатного вихователя в обсязі 16549,7 тис. гривень.