Прес-центр22 листопада 2017, 17:11

Розроблена низка заходів щодо відновлення електропостачання знеструмлених населених пунктів Луганщини

Сьогодні, 22 листопада, відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, на якому було розглянуто ситуацію із знеструмленням населених пунктів Луганщини.

Його провів заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян. У засіданні взяв участь заступник голови облдержадміністрації Сергій Філь.

Нагадаємо, що у зв’язку з несприятливими погодними умовами відбулося налипання і обмерзання снігу на лініях електропередачі, що призвело до кількох аварійних ситуацій і, у свою чергу, знеструмлення територій.

На ранок 22 листопада було автоматично відключено 330 трансформаторних підстанцій, знеструмлені 35 населених пунктів, без світла залишилися більше 18 тис. абонентів.

Вдень ситуація погіршилася – автоматично відключено 420 підстанцій, знеструмлені 63 населені пункти та більше 21 тис. абонентів.

Як було зазначено на засіданні, на ліквідацію надзвичайної ситуації необхідно два-три дні. Проте, багато чого залежатиме і від вправних дій працівників ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання», які наразі знаходяться на триденному робочому тижні. Також у товариства немає коштів на проведення таких робіт.

Для максимально швидкої ліквідації надзвичайної ситуації на комісії прийнято рішення місцевим органам самоврядування оперативно розглядати звернення керівників РЕС щодо надання необхідних ремонтникам палива та матеріалів.

Оформлене звернення до ТОВ «ЛЕО» відносно щоденної роботи підприємства до повної ліквідації надзвичайної ситуації.

Також містам та районам слід передбачити додаткові кошти на випадок виникнення надзвичайної ситуації в енергетичній сфері задля ліквідації її наслідків.