Прес-центр8 червня 2017, 16:06

Розвиток громадянського суспільства Луганщини обговорили у облдержадміністрації

Сьогодні, 8 червня, у облдержадміністрації відбулось засідання «круглого столу» з обговорення регіональної програми розвитку громадянського суспільства в Луганській області.

Зустріч проведено у рамках спільного проекту ОБСЄ «Допомога Уряду України з реалізації Національної стратегії розвитку громадянського суспільства» у партнерстві із Адміністрацією Президента України та Міністерством молоді та спорту України.

У заході взяли участь представник Адміністрації Президента України Володимир Максимович, директор Департаменту масових комунікацій ОДА Олександр Костенко, експерти ОБСЄ Любов Паливода, Тетяна Потопальська, представники ОБСЄ, офісу Координатора проектів в Україні, відділ з розвитку громадянського суспільства Ольга Озьорна і Катерина Роговська та Представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, начальник Управління комунікативної політики та зв’язків із громадськістю Михайло Чаплига та представники громадських організацій області.

Головною метою заходу є визначення реальних потреб та необхідностей у процесі розбудови громадянського суспільства і рівноправний діалог між владою і громадськістю.

Під час засідання учасники погодилися, що тільки спільними зусиллями можна досягти змін у свідомості наших співвітчизників та реалізувати проекти для блага Луганщини.

Олександр Костенко навів приклад результативних напрямів діяльності громадськості Луганської області: «Мешканці Лисичанська не залишились осторонь проблем водопостачання міста, всіляко висловлюючи свою волю місцевій владі. У свою чергу, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз також доклав усіх зусиль для вирішення цього нагального питання. Ця подія є зразком плідних відносин обласної влади та громадськості».

Володимир Максимович зазначив, що регіональна програма розвитку громадянського суспільства в Луганській області дотримується національної концепції з цього питання. У результаті військової агресії Росії, інститути громадянського суспільства, як і всі сфери громадського життя, зазнали серйозного впливу. Тому, всі небайдужі з активною громадською позицією долучаються до вирішення нагальних питань життєдіяльності Луганщини.

Крім того, на засіданні розглянуто питання створення консультативно-дорадчих органів та єдиного ресурсного центру – інформаційно-роз’яснювальних майданчиків для громади та органів місцевого самоврядування.