Прес-центр13 липня 2018, 11:07

Рубіжне отримає кошти з облбюджету на ліквідацію наслідків стихійного лиха

Під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій розглядалося питання ліквідації наслідків негоди та буревію, що пройшов територією Луганської області з 28 червня по 1 липня 2018 року.

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко нагадав, що через негоду пошкоджень зазнали об’єкти соціальної сфери, електропостачання,  приватні житлові будинки у Біловодському, Старобільському, Марківському, Міловському, Новопсковському та Новоайдарському районах. Але, найбільших пошкоджень зазнало м. Рубіжне.

Унаслідок негоди у місті було зруйновано вісім опор зовнішнього освітлення, обірвано 2,5 км електромережі, повалено 484 дерева. Також зазнали пошкоджень покрівлі у 26 багатоквартирних будинках та міському Палаці культури.

Про ситуацію щодо ліквідації наслідків негоди та буревію під час засідання доповів перший заступник голови  Рубіжанської міської ради Олексій Башкір. Він зазначив, що вже розпилено і вивезено 160 пошкоджених дерев та відновлено три опори і 1,5 км електромережі.

Отже для повної ліквідації наслідків стихійного лиха у Рубіжному вирішено виділити КП «Шляхово-експлуатаційне підприємство» Рубіжанської міської ради з регіонального матеріального резерву для розчищення вулиць від повалених та пошкоджених дерев, відновлення зовнішнього освітлення 5740 літрів дизельного пального та 440 літрів бензину А-92.

Головою обласної державної адміністрації – керівником військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом підписано розпорядження, згідно з яким виділено дизельне паливо та бензин.

Також найближчим часом буде надана матеріальна допомога Рубіжанській міській раді для відновлення дахів та покрівлі на багатоповерхових будинках та об’єктах соціального значення.