Прес-центр17 серпня 2017, 09:08

Рубіжне посідає друге місце в області за результатами ЗНО

У рамках перевірки стану готовності освітніх закладів Луганщини до початку навчального року заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик з робочим візитом відвідала м. Рубіжне.

Важливо, що у всіх школах 100 % наявність підручників. Також було зазначено, що Рубіжне має високий рівень середньої освіти. Як показник – місто посідає друге загальнообласне місце за результатами проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Нею було перевірено хід ремонтів у спеціалізованій школі №2 та загальноосвітній школі №8, де роботи вже на завершальній стадії.

З обласного бюджету на заходи з енергозбереження – заміну вікон, ремонт дахів в школах та садочках Рубіжного – у цьому році було виділено понад 11 млн грн. Міський бюджет узяв участь у співфінансуванні робіт у навчальних закладах. Серед багатьох об’єктів Ольга Лішик відзначила побудований у ЗОШ №8 сучасний спортивний майданчик.

Також вона відвідала Рубіжанський професійний хіміко-технологічний ліцей, до структури якого у цьому році приєднався Рубіжанський профільний ліцей. Наразі вже підготовлені документи щодо передачі майна ліцею з державної у комунальну власність.

Перспективи розвитку освітньої галузі, а саме впровадження енергозберігаючих технологій, придбання сучасного обладнання кабінетів і інтерактивних дощок, підвищення кваліфікації вчителів, створення освітнього округу в рамках децентралізації, розвиток інклюзії і забезпечення доступності до соціальних закладів Ольга Лішик обговорила з керівництвом міста.