Прес-центр7 червня 2023, 08:06

Руйнування після російських обстрілів зафіксовані в Невському та Новолюбівці, в містах і селах окупованої Гірської громади рік немає води, медзаклади Рубіжного укомплектовані на 11 %

«Окупанти не припиняють відкривати вогонь по мирних помешканнях. Вони зруйнували ще два будинки у Невському, на щастя обійшлося без жертв. Залишатися в селі вкрай небезпечно. Ще раз наголошую на необхідності евакуюватися. Можливості для цього є. Адміністрація громад зустрічає свої жителів у безпечних регіонах та допомагає з розселенням. Також руйнувань зазнав місцевий зерноток. У Новолюбівці ворожа артилерія обстріляла територію навколо цвинтаря», – підкреслив очільник Луганщини Артем Лисогор.

Минулої доби росіяни атакували поблизу Кремінної та Білогорівки. З авіації обстріляли Діброву. З артилерії, крім вищеназваних населених пунктів – Новоселівське та Білогорівку.

Окупована Гірська громада не має централізованого водопостачання. Ані міста, ані села. Система зруйнована росіянами. Єдине, що майже за рік змогли зробити загарбники – організувати підвіз води транспортом.

Займалася цим лише одна автівка, розрахована на Золоте, Гірське, Карбоніт, Молодіжне, Сонячне, Тошківку та Тошківку-1. Невдовзі обіцяють залучити ще оду одиницю транспорту. Про відновлення системи мова не йдеться, навіть напередодні так званих «перших виборів».

Жителям Рубіжного «руський мир» теж не допоміг. Не врятують, на жаль, і лікарі – їх майже немає.

У медзакладах окупованого міста катастрофічно не вистачає персоналу. Штат укомплектовано на 11% від необхідного. Відсутні гінеколог, невролог, кардіолог та інші лікарі. Крім того рубіжани повідомляють про нестачу ліків.