Прес-центр14 вересня 2017, 17:09

Рятівники Луганщини отримали привітання з професійним святом

Урочистості до Дня рятівника, який по всій країні відзначатиметься у неділю, відбулися сьогодні, 14 вересня, у міському Палаці культури м. Сєвєродонецьк.

Від імені голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза присутніх привітав його заступник Юрій Клименко.

«Ви обрали своїм покликанням важку, проте почесну справу – допомагати, рятувати, запобігати лиху, –  наголосив він. – Ця служба вимагає надзвичайної людяності, мужності і відваги, здатності приймати відповідальні рішення і ризикувати. Щиро дякую за самовіддану працю, героїзм та чуйність до чужої біди. Маю запевнити, що разом з вами ми продовжимо вирішувати питання технічної модернізації та переоснащення підрозділів Державної служби з надзвичайних ситуацій, які були відтворені на підконтрольній українській владі території Луганщини. Нагадаю, що тільки протягом поточного року з обласного бюджету вже виділено понад 19,5 млн грн – і є це тільки початок».

Почесні грамоти облдержадміністрації сьогодні отримали співробітники Головного управління ДСНС у Луганській області – старший помічник начальника зміни, капітан Віталій Шапа та начальник караулу 32 ДПРЧ (м. Щастя), підполковник Євген Туркін. Листом подяки нагороджено начальника відділу ІТЗ та оповіщення управління організації заходів цивільного захисту, підполковника Сергія Куценка і начальника рятувального відділення 23 ДПРЧ (смт Марківка), прапорщика Євгена Третяка.

Цілу низку різноманітних нагород рятівники отримали від начальника  Головного управління ДСНС України у Луганській області, полковника служби цивільного захисту Ігоря Савельєва.

Свої музичні подарунки представили заступник начальника Головного управління ДСНС України у Луганській області Максим Мельник, учасник шоу «Голос країни» та «Х-Фактор» Сергій Юрченко, ансамбль пісні і танцю «Патруль» та ін.

Приємною несподіванкою став виступ команди «Луганська збірна» – учасника українського чемпіонату гумору «Ліга сміху».

Також у холі міського Палацу культури була підготовлена експозиція з обладнанням працівників ДСНС.