Прес-центр23 квітня 2019, 15:04

Рятувальники Луганщини отримали навчальний пункт

Навчальний пункт Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Луганській області відкрився в м. Рубіжному. В урочистостях взяли участь заступник Голови ДСНС України Микола Ільченко, начальник ГУ ДСНСУ в Луганській області Михайло Пшик, заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Юрій Клименко, представники міжнародних організацій тощо.

З моменту передислокації Головного управління до м. Сєвєродонецька у 2014 році постала проблема з навчанням пожежних – рятувальників, адже особовий склад був вимушений навчатися у інших областях України.

У Навчальному пункті аварійно-рятувального загону спеціального призначення навчатимуть за професіями «Машиніст насосних установок пожежно-рятувального транспортного засобу», «Пожежний-рятувальник», «Радіотелефоніст».

«В умовах, коли триває війна, безпекова складова об’єднує керівництво військово-цивільної адміністрації, бізнесу, Державної служби з надзвичайних ситуацій, – зауважив Микола Ільченко. – Я щасливий від того, що наші колеги, які більше п’яти років навчалися на Харківщині, Дніпропетровщині та Донеччині, сьогодні мають можливість навчатися вдома».

Як зазначив Юрій Клименко, навчальний центр сприятиме більш ефективному реагуванню на виклики, які ставить перед Луганщиною російська військова агресія.

«Захист цивільного населення від надзвичайних ситуацій – пріоритет роботи органів державної влади. У 2016-2018 роках з обласного бюджету було виділено майже 20,6 млн грн. Ці кошти були направлені на придбання спеціалізованого обладнання, що зараз ефективно використовується для розмінування місцевості та ліквідації інших надзвичайних ситуацій», – додав заступник голови облдержадміністрації.

Заступник Голови ДСНС України висловив вдячність генеральному директору ТОВ «НВП «Зоря» Олександру Чернецову за надання приміщення, де розташований навчальний центр, та сприянню його відкриття.

Викладацьким складом, співробітниками АРЗ СП та особовим складом підрозділів Луганської області було проведено ремонтні роботи будівлі Навчального пункту.

У найближчих планах Навчального пункту – проведення атестації учбового закладу для отримання свідоцтва державного зразка, продовження ремонту будівлі, розширення ліцензії.