Прес-центр7 грудня 2016, 18:12

Рятувальники області продемонстрували свою майстерність під час навчань у Лисичанську

Сьогодні, 7 грудня, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко та заступник начальника Головного управління ДСНС України у Луганській області з реагування на надзвичайні ситуації Максим Мельник взяли участь у навчаннях з гасіння пожеж в закладах з масовим перебуванням людей, ліквідації надзвичайних ситуацій, пов’язаних з виявленням вибухонебезпечних та радіоактивних предметів.

Такою було головна тема тактико-спеціального навчання для рятувальників Луганщини. За тактичним задумом, об 11.00 внаслідок сильних поривів вітру виник обрив лінії електропередач, яке забезпечує електроживлення кінотеатру, через що виникло підвищення напруги в мережі.

Це призвело до загоряння електропроводки і в подальшому до загоряння декорацій і завіси сцени. Адміністрацією кінотеатру, після повідомлення до Служби порятунку про пожежу, були прийняті заходи щодо евакуації людей і гасіння пожежі первинними засобами пожежогасіння. В залі кінотеатру на другому поверсі залишилися глядачі та на даху будівлі робітники, які ремонтували дах.

На гасіння пожежі виїхало 10 пожежно-рятувальних підрозділів на 14 одиницях пожежної техніки. Прибувши за викликом, рятувальники отримали повну інформацію від керівництва об'єкту про пожежу. Під час проведення робіт з ліквідації пожежі особовим складом було виявлено невідомий предмет, який може випромінювати радіацію та предмет, схожий на вибуховий пристрій.

Тож було залучено групу піротехнічних робіт ДСНС, національної поліції та Відділення радіаційної та хімічної розвідки групи радіаційного, хімічного та біологічного захисту. Завдяки злагодженим діям керівництва об'єкту, своєчасного інформування відповідних служб, вдалося в найкоротші терміни ліквідувати пожежу та врятувати людей, а також вилучити та знешкодити вибухонебезпечний предмет.

Юрій Клименко високо оцінив навички та практичні вміння рятувальників Луганщини та подякував їм за професійність та оперативність в роботі.