Прес-центр4 травня 2022, 09:05

«Сади Перемоги» розіб`ють по усій Україні

Педагогів та учнівську молодь Луганщини закликають долучитися до всеукраїнської кампанії «Сади Перемоги».

«Акція спрямована на ефективне використання доступних земельних ділянок, на яких можна вирощувати овочі та фрукти, адже значну частину сільгоспугідь та приватних городин знищено або забруднено вибухонебезпечними предметами», - повідомили у Департаменті освіти і науки Луганської облдержадміністрації.

У такий спосіб освітянська спільнота намагається зробити свій внесок у попередження продовольчої кризи в Україні.

«Де б ви не були сьогодні: на тимчасово окупованій території, в евакуації на території України, та навіть за кордоном, це буде реальною допомогою вам, вашим близьким, людям, які надали вам прихисток, нашим захисникам, а отже сприятиме нашій Перемозі!» - говориться у зверненні Департаменту до громадськості.

Виростити овочеву продукцію можна не тільки на присадибних ділянках, а й на території закладів освіти, в містах біля будинків та навіть на балконі. Детальна інформація та поради надані на сайті https://sadyperemohy.org/.

Багато педагогів області вже долучились до цієї ініціативи, підтверджуючи, що для українців немає нічого неможливого.

Одним з перших до акції «Сади Перемоги» долучився директор Луганського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді (ОЦЕНТУМ) Володимир Яковлєв.

Всього місяць тому він евакуювався з Кремінної до Полтави, й одразу зайнявся улюбленою справою: провів обрізку фруктових дерев, розчистив чагарники, зробив компостер, підготував грядки та вирощує розсаду помідорів, огірків, кабачків та перцю.

«Особливо це важливо для тих, хто знаходиться на тимчасово окупованих територіях, а відповідно не має можливості отримати допомогу від України. Участь в цій ініціативі сприятиме їх виживанню та незалежності від «милості окупантів», - вважає Володимир Яковлєв.

«Крім підвищення продовольчої безпеки, непрямої допомоги військовим, участь у цій кампанії сприяє покращанню морального духу громадян, має значний реабілітаційний потенціал для дітей, вселяє впевненість в Перемозі та стабільному майбутньому», - зазначили у Департаменті та закликали долучитись до акції «Сади Перемоги» та висвітлення її перебігу у соціальних мережах.

Фото та відео, а також розповіді про участь луганчан у акції просять надсилати на адресу Луганського ОЦЕНТУМ: lugocentum19@ukr.net (з приміткою «Сади Перемоги»).

Разом до Перемоги!Луганщина – це Україна!