Прес-центр13 лютого 2019, 15:02

Саме з малих кроків починаються перетворення, – Анатолій Гаркавий про Перспективний план розвитку Старобільщини

За результатами громадських обговорень проект Перспективного плану розвитку Старобільського району на 2019-2021 роки збільшився на понад 20 пунктів. Про це повідомив голова Старобільської райдержадміністрації Анатолій Гаркавий. План було розглянуто та ухвалено на другому засіданні районної Ради регіонального розвитку сьогодні, 13 лютого.

За словами Анатолія Гаркавого, документ вийшов різноплановим, оскільки жителі району переймаються розвитком усіх важливих сфер життя міста – медицини, освіти, доріг тощо.

«Старобільськ буде центром Північного госпітального округу. Тому ми ґрунтовно готуємося до цього та запланували серйозні ремонтні роботи на об’єктах медичного комплексу. Серед проблем – каналізаційна система у місті застаріла. Прокладалися комунікації у 70-х роках і зараз знаходиться в аварійному стані, відтак потребують негайного відновлення. Не обійшли увагою сферу культури, спорту, зокрема планується завершення реконструкцію стадіону», – зауважив голова райдержадміністрації.

Передбачає Перспективний план також проекти, спрямовані на розвиток бізнесу, оскільки без економічного розвитку район не зможе повноцінно існувати. Окрему увагу приділено освітній галузі: більше п’яти проектів стосуються капітальних ремонтів та реконструкції шкіл.

Відзначив Анатолій Гаркавий активну участь містян у обговореннях, оскільки саме від міської ради надійшло найбільше пропозицій до Плану. Активність виявили також крупні сільські ради, і малочисельні території поступово долучаються до процесів.

«Ми вже спостерігаємо поступові позитивні зміни в громадах – точки росту, які здатні змінювати зовнішній вигляд громади. Саме з малих кроків починаються перетворення, – підкреслив голова Старобільщини. – Нічого не спаде з неба. Люди повинні самі визначатися з напрямами розвитку, чітко визначати проблеми та долучатися до їх вирішення. У будь-якому разі районна влада докладатиме максимальних зусиль для активізації темпів розвитку території».

Затверджений Перспективний план розвитку Старобільського району стане частиною Перспективного плану Луганської області, який буде прийнятий на другому засіданні обласної Ради регіонального розвитку та представлений Президенту України.