Прес-центр9 лютого 2021, 09:02

СБУ на Луганщині попередила нелегальне ввезення і збут в Україні контрафактних цигарок

Служба безпеки України заблокувала кілька схем ввезення і збуту в Україні контрафактних підакцизних тютюнових товарів з ОРЛО.

За даними досудового слідства, нелегальний канал діяв на Луганщині. Троє місцевих мешканців налагодили поставки на мирну територію України контрафактних цигарок, виготовлених на виробничих потужностях так званої «ЛНР». Фальсифікат ділки переправляли через річку Сіверський Донець та зберігали в кількох схованках у лісосмузі. Збували підробку до мереж роздрібної торгівлі по всій країні.

Правоохоронці виявили організаторів оборудки неподалік Станиці Луганської під час чергового переправлення 14 коробок тютюнових виробів з ОРДЛО. Крім того, з двох «складів» було вилучено ще 36 коробок контрафакту на понад мільйон гривень.

Наразі за даним фактом тривають слідчі дії. Встановлюються всі обставин оборудки та коло осіб, причетних до незаконної діяльності.

Заходи із викриття проводили співробітники Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях у взаємодії з ГУ БКОЗ, військовослужбовцями оперативно-тактичного угруповання «Північ» під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури.

За інформацією ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях