Прес-центр23 лютого 2021, 16:02

СБУ оголосила у розшук учасника «МДБ ЛНР», причетного до катувань цивільного населення

Служба безпеки України оголосила у загальнодержавний розшук учасника НЗФ «МДБ ЛНР», який причетний до катувань цивільного населення в ОРДЛО.

Контррозвідники та слідчі СБУ встановили, що колишній працівник органів внутрішніх справ України наприкінці 2015 року приєднався до проросійських терористів. Наразі він обіймає посаду «оперативного співробітника МДБ ЛНР» та безпосередньо сприяє функціонуванню окупаційного режиму.

Задокументовано, що у січні 2020 року бойовик незаконно затримав на КПВВ «Станиця Луганська» місцеву мешканку. Жінку звинуватили у начебто зв’язках з СБУ і під тортурами протягом тижня вибивали «зізнання». Записавши на камеру потрібні «свідчення», терористи відправили її на контрольовану українським урядом територію, заборонивши відвідувати родину, яка лишилася в окупації.

Наразі слідчі органів безпеки оголосили учаснику НЗФ про підозру у жорстокому поводженні з цивільним населенням, вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України та в участі у діяльності не передбаченого законом збройного формування.

За останній рік СБУ отримала свідчення про фізичне насильство та моральні знущання терористів від десяти громадян. Зібрані дані про жорстоке поводження з цивільним населенням з боку представників проросійських НЗФ будуть передані в міжнародні правозахисні організації.

За інформацією СБУ