Прес-центр9 червня 2017, 15:06

СБУ перекрила контрабандний канал постачання наркотиків до РФ

Співробітники Служби безпеки України перекрили міжнародний канал контрабанди наркотиків рослинного походження із України до Росії.  

Уночі 2 червня у пункті пропуску «Піски» (Харківська область), оперативники СБУ спільно з представниками митної служби та прикордонних військ затримали автомобіль «Audi-100», який, за попередньою інформацією Служби безпеки, використовувався для переміщення нарковантажу через державний кордон України.

Спочатку правоохоронці виявили міні-контейнер з наркоречовиною, прихований під переднім сидінням легковика – «пробний екземпляр». Потім, у ході поглибленого огляду, у порожнині бензобаку було знайдено основний вантаж – 37 пакетів із марихуаною загальною вагою близько 10 кг. Наркотик прямував із зони АТО до Москви. Якщо за цінами місцевого «чорного ринку» його вартість перевищувала 2,5 мільйона гривень, то в столиці РФ ціни на цей товар втричі вищі.

Слідчими СБУ відкрито кримінальне провадження за ст. 305 Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність за контрабанду наркотиків. Перевізник – мешканець Луганської області, – перебуває під вартою. Триває досудове розслідування.