Прес-центр29 червня 2021, 16:06

СБУ повідомила про підозру бойовику «ЛНР», причетному до загибелі українських військових на Луганщині

Слідчі Служби безпеки України, залучені до операції Об’єднаних сил, повідомили про підозру бойовику терористичної організації «ЛНР». За даними слідства, він причетний до снайперського обстрілу позицій ЗСУ, в результаті яких один військовий загинув та ще один був поранений.

Контррозвідники СБУ встановили, що зловмисник з 2016 року входить до лав так званого «2-го армійського корпусу НМ ЛНР». Крім того, він причетний до обстрілу позицій ЗСУ в районі смт Новотошківське.

За даними слідства, терорист у лютому 2020 року приховано провів чотирьох снайперів спесцлужб РФ на заздалегідь облаштовані позиції неподалік окупованого селища Голубівське.

Росіяни здійснили обстріл зі снайперських гвинтівок по військовослужбовцям 93 ОМБр ЗСУ. Внаслідок обстрілу один український військовий загинув та ще один був поранений.

Наразі за процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури терористу заочно повідомлено про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 260, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110, ч.5 ст. 27, ч. 3 ст. 258 Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування. Продовжуються заходи з ідентифікації та документування злочинних дій інших членів ДРГ, причетних до скоєння терористичного акту. Зловмисника оголошено в розшук.

За інформацією ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях