Прес-центр6 квітня 2021, 16:04

СБУ повідомила про підозру керівниці підприємства щодо постачання продовольства бойовикам

Служба безпеки України викрила керівницю підприємства в ОРДЛО на матеріальному забезпеченні незаконних збройних формувань.

Встановлено гуртове постачання продтоварів бойовикам і перерахування на їхню користь майже мільйона гривень у вигляді «податків».

Зловмисницю оголошено у загальнодержавний розшук.

За даними слідства, до протиправної діяльності причетна керівниця підприємства продовольчої галузі, розташованого на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганщини. Представники виробничого об’єкту реалізовували готову продукцію в ОРДЛО, а також незаконно переправляли до РФ. Для нелегального «експорту» вони використовували непідконтрольні ділянки кордону.

За оперативною інформацією, частину товарів підприємства ділки направляли для забезпечення незаконних збройних формувань, які брали участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції.

Слідчі органів безпеки повідомили зловмисниці про підозру за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України) Кримінального кодексу України.

Раніше повідомили про підозру за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури.

За інформацією 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях