Прес-центр4 cічня 2022, 13:01

СБУ продовжує заходи з протидії підривній діяльності спецслужб РФ проти державної безпеки України

У 2021 році в районі проведення операції Об’єднаних сил встановлено місцезнаходження більше 40 ворожих схронів із засобами ураження. Серед вилученого – протитанкові міни, бойові гранати, майже 500 засобів ініціації вибуху та понад 300 кг тротилу.

За даними слідства, схрони облаштували учасники незаконних збройних формувань так званих «Л/ДНР». За завданням своїх «кураторів», вони планували здійснити диверсії на сході нашої країни.

За матеріалами СБУ, до 8 років ув’язнення засуджено учасницю агентурної мережі спецслужб РФ. Зловмисниця причетна до підготовки серії вибухів в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Ворожого агента було затримано у Донецькій області на спробі облаштування схрону з вибухівкою.

Крім того, у вересні цього року, СБУ виявила у Донецькій та Луганській областях два прихованих арсенали бойовиків. З них вилучено:

майже 40 кг тротилу,
велику кількість протитанкових і протипіхотних мін,
набої до зенітних установок та великокаліберних кулеметів.

На Луганщині з тайника, облаштованого у підземному сховищі колишнього домоволодіння так званого «першого заступника голови уряду ЛНР» у селищі Боброве, правоохоронці виявили:

2 реактивні протитанкові гранати,
20 гранат РГД-5 із запалами,
майже 4,5 тис. набоїв різного калібру.

У Донецькій області співробітники СБУ встановили місцезнаходження схрону, який обладнав снайпер так званого «батальйону «Восток». Схованку виявили на території однієї з дачних садиб в Покровському районі.

В ході огляду тайнику, вилучено:

автомат Калашникова з двома спорядженими магазинами,
більше півкілограма тротилу,
3 електродетонатори,
2 гранатометних постріли,
2 гранати РГД-5 із запалами,
більше 2,5 тис. набоїв різного калібру,
5 димових шашок,
23 реактивних освітлювальних патронів дистанційної дії.

За всіма викритими фактами протиправної діяльності тривають комплексні заходи для встановлення і притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до злочинів проти державної безпеки України.

За інформацією пресслужби СБУ у Луганській області