Прес-центр2 березня 2017, 14:03

СБУ викрила спробу створення агентурної мережі так званої «МДБ ЛНР»

У Луганській області контррозвідка Служби безпеки України запобігла створенню агентурної мережі псевдоспецслужби «МДБ ЛНР», яка мала на меті отримання актуальних відомостей про органи державної влади регіону та військові формування, задіяні в АТО.

 

Контррозвідники  СБУ встановили, що мешканця Луганщини у лютому 2017 року під час перетину лінії розмежування в районі Станиці Луганської затримали представники «МДБ ЛНР». Бойовикам вже було відомо, що близькі родичі чоловіка працюють в органах державної влади одного з районів області. Представники псевдоспецслужби, які скеровуються ФСБ РФ, психологічно тиснули на затриманого, погрожували фізичною розправою, через тортури примушуючи до негласного співробітництва. У випадку «плідного» співробітництва, мдбшники пообіцяли агенту та його родичам «імунітет» після «визволення» всієї території Луганської області від «укрофашистів».

 

Завдяки своєчасному втручанню співробітників СБУ вдалося попередити негативні наслідки залучення «МДБ ЛНР» громадян України до протиправної діяльності на шкоду інтересам держави.

 

Служба безпеки України нагадує, що згідно з ч. 2 ст. 111 Кримінального Кодексу України «Державна зрада», від кримінальної відповідальності звільняється громадянин України, якщо він на виконання злочинного завдання іноземної держави, іноземної організації або їх представників ніяких дій не вчинив і добровільно заявив органам державної влади про свій зв'язок з ними та про отримане завдання, повідомляє прес-служба Управління СБУ в Луганській області.