Прес-центр14 липня 2021, 08:07

СБУ заблокувала канал контрабанди сильнодіючих препаратів в районі ООС

Співробітники Служби безпеки України заблокували контрабанду сильнодіючих медичних препаратів до країн Західної Європи та Казахстану. Викрито зловмисника, який організував власну лабораторію на Луганщині і за декілька місяців отримав від цього «бізнесу» понад 1 млн грн.

За даними досудового слідства, нелегальний бізнес налагодив мешканець міста Щастя на Луганщині. Зловмисник у власній квартирі організував лабораторію для виготовлення медпрепаратів. Сировину для речовини він закуповував у Китаї.

Клієнтів підшукував через власний інтернет-магазин та на форумах для бодібілдерів.

Ділок переправляв готовий «товар» до замовників під виглядом біодобавок, – через один з міжнародних поштових сервісів.

У межах відкритого кримінального провадження правоохоронці вилучили міжнародне відправлення, яке зловмисник підготував до транспортування. За результатами експертизи, у пакунку було виявлено сильнодіючий лікарський засіб.

Під час обшуку за місцем проживання фігуранта вилучено:

-        обладнання для виготовлення фармакологічних препаратів,

-        більше 30 флаконів з речовиною,

-        комп’ютерну техніку.

Вирішується питання щодо повідомлення торгівцю про підозру за ч.1 ст.201 (контрабанда) Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу. Тривають слідчі дії.

Заходи із викриття здійснювали співробітники Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

За інформацією ГУ СБ України в  Донецькій та Луганській областях