Прес-центр27 cічня 2022, 09:01

СБУ заблокувала міжнародний канал збуту анаболічних стероїдів до РФ

Служба безпеки України заблокувала на Луганщині канал незаконного переміщення до Росії анаболічних стероїдів. Зловмисники налагодили канал постачання до РФ препаратів, продаж яких за межі України заборонений.

Оперативники спецслужби встановили, що організував протиправний канал громадянин РФ, який з 2013 року перебуває у розшуку в Україні. Він координував злочинний «бізнес» з Росії.

У спільниці зловмисник долучив мешканку Мілового. Жінка закуповувала в Україні оптові партії анаболічних стероїдів офіційного виробника і пересилала йому через поштові сервіси до РФ.

«Товар» маскували серед продуктів харчування. За рахунок різниці у вартості препарату в Україні і РФ, прибуток від «бізнесу» у 4 рази перевищував «інвестиції».

Правоохоронці задокументували спробу незаконного переміщення 4 тис. пігулок через поштове відправлення. «Товар» зловмисниця замаскувала в банках з-під кави та внесла неправдиві дані в супровідні декларації.

Наразі планується оголошення правопорушниці про підозру за ч.1 ст.201 (контрабанда) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для встановлення усіх обставин та причетних до протиправної діяльності осіб.

Заходи із викриття правопорушників проводили співробітниками ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва обласної прокуратури.

За інформацією пресслужби ГУ СБ України в Донецькій та Луганській областях