Прес-центр3 жовтня 2017, 12:10

СБУ заблокувала постачання та реалізацію на Луганщині контрафактних цигарок та алкоголю

Співробітники Служби безпеки України спільно з фіскальною службою під процесуальним керівництвом прокуратури блокували постачання та реалізацію на Луганщині контрафактних цигарок та алкоголю.

У ході спільної операції у Білопільському районі Сумської області правоохоронці затримали чотири вантажні автомобілі та виявили складські приміщення, де зловмисники зберігали контрафактні цигарки. Під час санкціонованих обшуків співробітники спецслужби вилучили понад чотириста ящиків цигарок без марок акцизного збору загальною вартістю майже 5,5 мільйонів гривень. Оперативники СБУ встановили коло осіб, причетних до функціонування підпільного виготовлення та збуту підакцизних товарів.

Також у Сєверодонецьку співробітники СБУ затримали місцевого жителя, причетного до збуту контрафактної алкогольної продукції. Під час обшуків за місцем проживання та автомобіля зловмисника правоохоронці вилучили майже двісті літрів спиртного та револьвер. Фальсифікований алкоголь чоловік реалізовував клієнтам у 5-10-літрових ємностях.

СБУ перевіряє інформацію щодо можливої реалізації контрафактної алкогольної продукції через торговельні точки у районі проведення антитерористичної операції.

За обома фактами відкриті кримінальні провадження за ч. 3 ст. 204 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні слідчі дії. 

За інформацією

прес-служби Управління СБУ в Луганській області