Прес-центр13 липня 2022, 15:07

Серце розривається, коли я бачу тут знайомі обличчя сєвєродончан, – Один день з роботи гуманітарного хабу у Дніпрі

На вході до хабу щодня формується велика черга з вимушених переселенців Луганщини. Передусім це літні люди, що полишили власні оселі, які вони так старанно облаштовували. Втім трапляється і молодь, батьки з немовлятами. Всі вони потребують найголовнішого – повернення миру в рідні міста під жовто-блакитним прапором. До хабу вони звертаються за найнеобхіднішим – гуманітарною допомогою.

Керівник хабу, начальник відділу капбуду Сєвєродонецької СМВЦА Андрій Ларін розповів свою власну історію. На початку повномасштабного вторгнення він евакуював свою родину до Дніпра, а сам повернувся до міста та до 11 травня брав участь у роботі гуманітарного штабу, який знаходився у нині зруйнованому Льодовому палаці спорту.

Серед найнеобхідніших речей, окрім їжі, які просять вимушені переселенці є побутова хімія, теплі речі, а також звичайно житло.

Як повідомили у штабі, вони отримали понад 3500 електронних заявок, понад 300 було оформлено безпосередньо у хабі. За майже тиждень роботи центру, гуманітарну допомогу отримало більш ніж 1800 переселенців.

Тетяна Грачова, начальник відділу культури у міській ВЦА, зізналась, що найкращою мотивацією для допомоги людям, стали постійні анонімні погрози, які вона отримувала на свій телефон протягом усього перебування у напівоточеному Сєвєродонецьку. Зараз же вона взяла на себе обов’язки керівника «кол-центру» хабу.

Вона емоційно розповіла, про зустріч у гуманітарному штабі батьків її знайомого, який зараз боронить Луганщину у складі Збройних Сил: «Щоразу серце розривається, коли я бачу тут знайомі обличчя сєвєродончан. Я тут аби допомагати своїм землякам. Особисто для мене це вкрай важливо».

Нагадаємо, що цей гуманітарний хаб у місті Дніпро відкрито 8 липня за ініціативи очільника Луганщини Сергія Гайдая.

Жителі територіальних громад міст Сєвєродонецька, Лисичанська та Рубіжного мають змогу подати заявку на отримання гуманітарної допомоги через Гугл-форму, розміщену у Фейсбуці та Телеграмі Сєвєродонецької МВЦА.