Прес-центр7 грудня 2018, 15:12

Сергій Філь особисто переконався у готовності системи цивільного захисту населення

Сьогодні, 7 грудня, виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь провів розширену нараду з головами райдержадміністрацій та міст обласного підпорядкування Луганської області.

Захід відбувся у Старобільській райдержадміністрації.

Відкриваючі нараду, Сергій Філь зазначив, що на виконання Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» на Луганщині здійснюється впровадження правового режиму воєнного стану.

«Мета усіх наших заходів – показати, що противник заплатить дуже високу ціну, якщо він вирішить напасти на нас. І якщо агресії не буде, вважайте, що мета цих дій досягнута», – наголосив він.

Зі свого боку, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко додав, що в області проведені штабні тренування щодо переведення Єдиної державної системи цивільного захисту з режиму функціонування в мирний час на режим функціонування в особливий період. І був продемонстрований рівень підготовки відповідних служб.

Детально про ці результати проведення штабного тренування доповів начальник управління цивільного захисту облдержадміністрації Володимир Мирошниченко.

Він зазначив, що тренування проходили у три етапи. Усім міським головам, головам райдержадміністрацій та керівникам регіональних спеціалізованих служб цивільного захисту надано відповідний учбовий сигнал та завдання щодо переведення місцевої ланки у відповідну ступінь готовності.

Також у територіальних підрозділах ДСНС здійснені перевірки щодо укомплектованості підрозділів особовим складом, технікою, матеріально-технічними засобами та обладнанням.

Разом з цим Володимир Мирошниченко розповів про результати перевірки готовності до прийому населення існуючих захисних споруд і протирадіаційних укриттів, дообладнання підвальних та заглиблених приміщень, а також Плану цивільного захисту області на особливий період та плану евакуації населення, у разі необхідності.

Окрема увага була приділена питанню військового обліку мобілізаційних ресурсів та підготовки до проведення часткової мобілізації на території області, у разі її оголошення. Про це доповів завідуючий сектору мобілізаційної роботи апарату облдержадміністрації Володимир Ільченко.

За результатами наради надано низку доручень. Зокрема, створити спільні робочі групи для перевірки виконання заходів цивільного захисту в умовах введення воєнного стану місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування. Продовжити роботу щодо зарахування до фонду захисних споруд цивільного захисту споруд подвійного призначення та найпростіших укриттів.

Головам райдержадміністрацій та міським головам обласного підпорядкування організувати уточнення військового обліку мобілізаційних ресурсів та провести підготовчі заходи до виконання завдань часткової мобілізації на території області, у разі її оголошення.