Прес-центр14 червня 2019, 13:06

Сергій Філь привітав медиків Луганщини

У Сєвєродонецьку відбулися обласні урочисті заходи з нагоди Дня медичного працівника. Привітав медиків з професійним святом виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь.

«Ви робите найважливішу справу – лікуєте людей, рятуєте життя. У цей складний час на Луганщині без вас неможливо уявити нормальне життя, – звернуся очільник області до медиків. – Ми намагаємося зробити все можливе, щоб ваша робота була комфортною. Докладаємо зусиль до відновлення третинного рівня медичної допомоги на території області, будуємо нові амбулаторії. Ми робимо все можливе, щоб ви відчували себе, в першу чергу, захищеними, щоб ви знали: про вас дбають так само, як і ви дбаєте про людське здоров’я».

Під час заходу Сергій Філь, дякуючи за роботу представникам медичної галузі Луганщини, вручив їм обласні відзнаки. Так, за вагомий професіоналізм, вагомий внесок в організацію і надання медичної допомоги населенню області, активну громадянську позицію  та з нагоди Дня медичного працівника почесною відзнакою «За розвиток регіону» нагороджено головного лікаря  Лисичанської комунальної лікувально-медичної  установи «Станція швидкої медичної допомоги» Кісельова Дмитра Юрійовича. Також Почесні грамоти і Листи подяки облдержадміністрації отримали працівники медичних закладів області.

Крім того, два медичних автомобіля було передано Лисичанській станції швидкої медичної допомоги та Луганській міській СШМД, що розташована у м. Старобільську. Автомобілі Луганщині разом з іншими регіонами надані в рамках угоди між Урядом України та Китайською Народною Республікою.

Відбудова мережі обласних лікувальних закладів, а також відновлення медичної сфери Луганщини залишається пріоритетним у роботі обласної влади. Відтак, сьогодні в семи районах області продовжується будівництво 11 лікарських амбулаторій, на другу чергу впровадження заходів з покращення медичного обслуговування мешканців сільської місцевості заплановано збудувати ще 7 таких амбулаторій, про що подано відповідну заявку до Мінрегіону.

Навесні розпочала роботу пересувна консультативна поліклініка обласної лікарні для дорослих, і сьогодні мешканці віддалених сіл мають можливість пройти низку обстежень. Тривають роботи з реконструкції та капітального ремонту приміщення для обласного онкологічного диспансеру.

Розробляється проект будівництва обласної клінічної лікарні в структурі якої, передбачено і перинатальний центр третього рівня.

Довідково. На сьогодні медичну службу Луганської області складають 17 центрів первинної медико-санітарної допомоги, 30 лікарняних закладів із загальним ліжковим фондом близько 6 тисяч ліжок, 7 тисяч медичних працівників, близько 300 провізорів та фармацевтів КП «Луганська обласна Фармація Північ».

Крім того, медики працюють і у відомчих лікувальних закладах, серед яких 59-й військовий мобільний шпиталь, Територіальне медичне об’єднання Міністерства внутрішніх справ України в Луганській області, Поліклініка Служби безпеки України, Медична служба Міністерства з надзвичайних ситуацій, Гірничо-рятувальна служба, а також 28 приватних медичних центрів.