Прес-центр24 травня 2019, 16:05

Сергій Філь привітав сєвєродончан з Днем хіміка та ювілеєм міста

Виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь привітав працівників хімічної промисловості з їхнім професійним святом та прийдешнім ювілеєм міста Сєвєродонецьк.

Урочистості відбулися в сєвєродонецькому Палаці культури хіміків, де зібралися працівники й ветерани найбільшого у місті підприємства хімічної галузі – ПрАТ «Сєвєродонецьке об'єднання Азот». У заході також взяв участь заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

«Зараз підприємство переживає не найкращі часи, але для нас усіх є одна мета: ми маємо повернути наших фахівців додому, забезпечити гідні умови, щоб люди не шукали собі роботи в інших країнах. Ми маємо все зробити для того, щоб ті кадри, які тут були викувані та розбудовували комбінат, знов працювали у нашому любому місті Сєвєродонецьк, якому виконується 85 років», – зауважив Сергій Філь.

Вітаючи присутніх, очільник області зазначив, що працівники сєвєродонецького «Азоту» є гордістю української хімічної промисловості: «Ви створили найкращий комбінат в Україні, найкраще місто, і саме тому вам є чим пишатися!»

Сергій Філь нагородив Почесною грамотою обласної державної адміністрації голову правління ПрАТ «Сєвєродонецьке об'єднання Азот» Леоніда Бугайова. Також Листи подяки отримали працівники підприємства.

ПрАТ «Сєвєродонецьке об'єднання Азот» – найбільше хімічне підприємство України та Європи, що входить до складу холдингу OSTCHEM (об'єднує підприємства азотної хімії Group DF). Підприємство спеціалізується на виробництві азотних добрив – аміаку, карбаміду, аміачної, калієвої та натрієвої селітри, а також вуглеамонійних солей, продуктів органічних спиртів і кислот.

Сєвєродонецький «Азот» – єдиний в Україні виробник оцтової кислоти, метанолу та вінілацетату. Загалом, продуктова лінійка нараховує понад 40 найменувань хімічної продукції.

Зараз підприємство працює не ритмічно та здійснює виробничу діяльність тільки за рахунок переробки давальницької сировини.

Для того, аби зміцнити енергетичну безпеку області триває будівництво ПС 500 кВ «Кремінська», завершення якого планується у цьому році. На реалізацію цього проекту загалом було виділено 1,8 млрд грн. Електропідстанція з’єднає Луганщину з енергетичною системою України, забезпечить великим підприємствам надійне електропостачання та дасть їм можливість працювати на повну потужність.