Прес-центр28 листопада 2018, 14:11

Сергій Філь привітав учасників творчого конкурсу «Сіверський Донець – очима молоді»

Сьогодні, 28 листопада, виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій  Філь взяв участь у засіданні «круглого столу» на тему: «Сіверський Донець: басейну здоров’я – людям життя».

Вітаючи присутніх він нагадав, що річка Сіверський Донець – водна артерія Сходу України і четверта за величиною річка держави. «Як ми знаємо, протягом ХХ століття у нашому регіоні дуже активно розвивались вугільна, хімічна та металургійна промисловості. Це негативно вплинуло на навколишнє середовище, у тому числі й по річці. Сьогодні на Луганщині проводяться багато заходів, спрямованих на відродження та збереження екосистеми, у тому числі головного водного джерела регіону. І цей «круглий стіл» тому підтвердження».

Сергій Філь побажав учасникам плідної праці та змістовної дискусії щодо екологічного стану річки.

У свою чергу, начальник Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів Сергій Трофанчук подякував за підтримку облдержадміністрації та подарував Сергію Філю книгу «Національний природний парк «Святі гори» – унікальна природна спадщина».

Під час засідання розглянуто низку питань. Зокрема, Сергій Трофанчук розповів про розробку Плану управління річковим басейном Сіверського Донця та нижнього Дону.

Начальник Управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Олег Тихонов доповів про заходи щодо відновлення водних об’єктів та вдосконалення моніторингу поверхневих вод в Луганській області.

Також у рамках проведення цього заходу відбулось нагородження переможців та призерів 12-го творчого конкурсу «Сіверський Донець – очима молоді».

Сергій Філь вважає, що проведення такого конкурсу дає змогу формувати у дітей громадську позицію з питань охорони природи, усвідомлювати важливість річки Сіверський Донець та бажання зберегти водні ресурси рідного краю.

Зазначимо, що цьогоріч у конкурсі взяли участь 97 навчальних закладів Луганської, Донецької і Харківської областей.

На конкурс надійшло понад 700 творчих робіт. Це – фотографії, малюнки, поетичні й прозові твори, поробки з природних та ужиткових матеріалів, дослідницькі роботи та агітаційні розробки.

Виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації вручив переможцям почесні дипломи, а також флеш-карти з емблемою Дня Сіверського Дінця.

Разом з цим, дипломами та пам’ятними подарунками визначені близько 200 конкурсантів, а найактивніші навчальні заклади нагороджені подяками.