Прес-центр17 cічня 2019, 12:01

Сергій Філь узяв участь у відкритті Центру виконання рішень

Урочиста церемонія відбулася сьогодні, 17 січня, у Сєвєродонецьку.

Під час відкриття виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь висловив подяку Міністерству юстиції України за включення нашої області до переліку, згідно з яким реалізується цей проект, а керівництву Головного територіального управління – за використану можливість його втілити в складних умовах, в яких перебуває Луганщина.

«Проект демонструє сучасну якість надання послуг нашим громадянам та символізує позитивні зміни, які відбуваються в Україні», – наголосив Сергій Філь.

За словами заступника Міністра юстиції України з питань виконавчої служби Світлани Глущенко, це другий в країні офіс «Центр виконання рішень» в рамках експериментального проекту та перший в Східних регіонах.

Загалом проект поширюється на Луганську, Дніпропетровську, Сумську, Одеську області та Київ.

«Інноваційний формат роботи з громадянами дозволить звертатися до відповідного центру за принципом екстериторіальності», – додала начальник Головного територіального управління юстиції у Луганській області Тетяна Філатова.

Офіс розташований по вул. Федоренка, 10.

У Центрі відтепер можна подати документи про примусове виконання рішень та інші документи виконавчого провадження за принципом екстериторіальності, одержати відомості з автоматизованої системи виконавчого провадження сторонам виконавчого провадження у межах усієї території України, ознайомитися з матеріалами виконавчого провадження, оплатити заборгованість чи авансовий внесок через термінал, отримати інформаційну допомогу, консультації тощо.