Прес-центр7 листопада 2018, 17:11

Сергій Філь відзначив внесок педагогів у розвиток «Нової української школи» на Луганщині

Виконуючий обов’язки голови Луганської облдержадміністрації Сергій Філь під час робочої поїздки до Кремінського району відвідав опорний навчальний заклад «Кремінська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1» Кремінської районної ради.

В.о. голови облдержадміністрації відзначив активне впровадження на Луганщині освітньої реформи «Нова українська школа». «Не скажу, що все проходить ідеально – вочевидь, є певні проблеми. Все ж таки реформування середньої освіти відбувається в надскладних політичних та економічних умовах. Бракує часу, бракує коштів, подекуди бракує й досвіду. Але іншої альтернативи у нас немає!» – зауважив Сергій Філь.

Перші класи початкової школи, які з 1 вересня 2018 року працюють за Концепцією «Нова українська школа», оснащені сучасними меблями, комп’ютерним та мультимедійним обладнанням, дидактичними матеріалами, необхідними для компетентнісного навчання учнів. З цією метою для Кремінського району було передбачено кошти у сумі 966,6 тис. грн державного бюджету та 107,4 тис. грн – співфінансування з місцевого бюджету.

Зокрема, за ці гроші було придбано інтерактивні комплекси з технічним обладнанням, ламінатори конвертні, багатофункціональні пристрої. До кінця листопада 2018 року очікується поставка меблів.

«Найголовнішим фактором, який визначатиме успіх чи неуспіх реформи, є ви та ваше ставлення до змін!» – звернувся Сергій Філь до педагогів та подякував їм за невтомну працю на освітянській ниві.

У 2018/19 навчальному році у 18 закладах загальної середньої освіти Кремінського району функціонують 20 перших класів.

На сьогодні в області створено 14 опорних навчальних закладів, з них протягом поточного року – 5.

 

Довідково: За рахунок субвенцій з державного та обласного бюджетів у 2016 році для опорного навчального закладу «Кремінська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1» виділені кошти у сумі 2,2 млн грн на оснащення сучасною матеріально-технічною базою (засобами навчання, у тому числі кабінетами фізики, хімії, біології, географії, математики, навчальними комп’ютерними комплексами, мультимедійним обладнанням тощо). У 2017 році за рахунок коштів обласного бюджету проведено капітальний ремонт опорного закладу (утеплення будівлі) на суму майже 1,5 млн грн.

У 2017 році у Кремінському районі реалізовано інвестиційний проект «Будівництво та розміщення уніфікованих комплектних площинних споруд для опорної Кремінської ЗОШ №1 І-ІІІ ступеню Кремінської районної ради». Використано коштів на проект ДФРР – 2,9 млн грн, місцевий бюджет – 567 тис. грн. У 2018 році з місцевого бюджету на капітальний ремонт опорного закладу з утепленням будівлі, виділено 1,4 млн грн.