Прес-центр6 лютого 2019, 19:02

Сергій Філь вручив ключі від квартири лікарці у Старобільську

Виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь здійснив робочу поїздку до Старобільського району сьогодні, 6 лютого.

Під час свого візиту очільник області відвідав КУ «Старобільське РТМО», де ознайомився з роботою хірургічного відділення, а також відділення анестезіології та інтенсивної терапії.

«Обласна влада приділяє значну увагу підвищенню якості і доступності медичних послуг для жителів Луганщини. Завдяки підтримці держави та співпраці з місцевим органами державної влади відновлення медичної сфери триває: будуються амбулаторії, розробляються та втілюються проекти з ремонту лікарень», – зауважив Сергій Філь.

Будівля хірургічного корпусу центральної районної лікарні розрахована на 131 ліжко. У ньому розташовані хірургічне, терапевтичне, приймальне відділення, фізіотерапевтичний кабінет, ендоскопічний та рентгенівський кабінети, відділення анестезіології та інтенсивної терапії.

Для покращення рівня медичних послуг та умов перебування пацієнтів тут протягом 2016-2018 років було здійснено комплекс ремонтних робіт та заміна обладнання.

Так, протягом 2016-2017 років за кошти Державного фонду регіонального розвитку було замінено вікна, двері, покрівлю з утепленням та систему опалення. Проект капітального ремонту хірургічного корпусу Старобільського РТМО знову був поданий на конкурс ДФРР на 2019-2020 роки.

Відділення анестезіології та інтенсивної терапії було відремонтовано у 2018 році, а також оснащене новим обладнанням. На це з місцевого бюджету було виділено 3,28 млн грн.

У ході ознайомлення з перспективами відновлення лікарні, Сергій Філь вручив ключі від квартири лікарю-анестезіологу Юлії Пугачовій. У відділенні анестезіології та інтенсивної терапії вона працює протягом останніх п’яти років. Двокімнатну квартиру для лікаря у м. Старобільську вартістю 441 тис. грн придбано за кошти районного бюджету.