Прес-центр19 квітня 2022, 08:04

Сергій Гайдай: 19 квітня людей евакуюватимемо, однак у «режимі тиші» росіяни нам відмовили. Виїжджайте – жителі Кремінної не встигли і тепер в заручниках

Як і щодня, будуть організовані спроби врятувати людей із Рубіжного, Сєвєродонецька, Лисичанська, Попасної та Гірської громади, – поінформував очільник Луганщини.

«У «режимі тиші» росіяни нам на 19 квітня відмовили. Окупанти не припиняють блокування та обстріли маршрутів, порушуючи міжнародне гуманітарне право. Втім, ми не можемо залишити жителів Луганщини напризволяще. В евакуації нам допоможуть сьогодні волонтери, поліція доставлятиме до автобусів літніх та маломобільних, а також людей із укриттів. Тому, коли побачите патрульних, не зволікайте – це шанс врятуватися. Із кожним днем таких можливостей меншає», – сказав Сергій Гайдай.

Начальник обласної військової адміністрації наголосив – часу на роздуми не залишилося. Рішення слід приймати швидко.

«Виїжджайте! Тисячі жителів Кремінної не встигли і тепер перебувають в заручниках у росіян. Для атаки на місто рф застосовувала велику кількість бронетехніки. Бої тривали три доби. На кожний взвод ЗСУ ворог направляв по 40 одиниць броньованої техніки, – підкреслив Сергій Гайдай. – Тож, рятуйте свої життя, щоб не стати дешевою робочою силою чи мобілізованим в окупаційні війська. Тих, хто не погоджується, росіяни вбивають на місці. Евакуюйтесь до безпечних регіонів України – вам допоможуть із пошуком житла, отриманням грошової допомоги від держави та міжнародних партнерів, вирішать інші побутові проблеми. Автобуси чекають».