Прес-центр14 cічня 2020, 10:01

Сергій Гайдай: або ми закриваємо нелегальні АЗС, або чекаємо на кадрові зміни

Голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай сьогодні, 14 січня, провів засідання міжвідомчої регіональної робочої групи щодо впровадження заходів, направлених на забезпечення ефективної протидії діяльності нелегальних автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів у Луганській області.

За оперативними даними, за останній тиждень проведено 13 перевірок об’єктів з реалізації пального.

Загалом після доручення Прем’єр-міністра України перевірено 37 об’єктів, припинено діяльність шести з них, задокументовано шість адміністративних правопорушень.

Також вилучено 43,2 тонни палива на суму 859,6 тис. гривень, обладнання АЗС – на суму 5282 тис. гривень.

Сьогодні на Луганщині перевірено вже третину таких об’єктів.

«Це питання знаходиться на контролі Президента та Прем’єр-міністра України. Ще раз закликаю відповідально ставитися до подальших перевірок. Наразі в нас невеликий відсоток виявлення нелегальних АЗС, тому що їх працювала невелика кількість. Наголошу – або ми припиняємо нелегальну діяльність, або чекаємо на кадрові зміни», – акцентував Сергій Гайдай.

Очільник Луганщини зазначив, що усім членам міжвідомчої регіональної робочої групи до кінця тижня необхідно доповісти, у який термін будуть перевірені всі відповідні об’єкти з реалізації пального.