Прес-центр29 жовтня 2021, 14:10

Сергій Гайдай бере участь у засіданні Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові України

Очільник Луганщини Сергій Гайдай бере участь у засіданні Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові України, який наразі проходить у Одесі.

Цього разу обговорюють два основних питання: протидія пандемії COVID-19 та проходження опалювального сезону, зокрема, тарифи на газопостачання.

Як зазначив Президент України Володимир Зеленський, відкриваючи захід, на жаль, Україна б’є антирекорди захворюваності на коронавірус: «За часів Другої Світової війни ми втрачали півтори тисячі людей щодня, а сьогодні від ковіду – 700. Вихід один – вакцинація».

У цьому контексті Сергій Гайдай повідомив, що у Луганській області 11 закладів «першої хвилі» та «другої хвилі» для лікування хворих на коронавірус, у яких виділено 1632 профільних ліжка (у тому числі 50 – дитячих та 73 – інтенсивної терапії). Усі лікарні забезпечені подачею кисню на 100 %. Із централізованим підведенням кисню – 1368 (84 % від загальної кількості ліжок). Інші 264 – за допомогою кисневих концентраторів та лікарськими засобами у достатній кількості.

Вакцинація населення здійснюється 13 мобільними бригадами та 55 пунктами щеплень центрів первинної медико-санітарної допомоги міст та районів області на базі спеціалізованих закладів (інтернатів, будинків для осіб похилого віку), військового госпіталю, лікарні МВС та пунктів щеплень. Крім того, розгорнуто 11 Центрів масової вакцинації проти COVID-19.

На теперішній час вакциновано 297 564 особи.

Щодо проходження опалювального сезону, як наголосив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, було зрозуміло, що РФ використовуватиме газове питання, як зброю. Проте, в Україні газу достатньо. Влада робила і робить усе можливе, щоб тарифи для населення залишались на рівні минулого року.

У свою чергу, голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай повідомив, що тримає питання на особистому контролі.

За його дорученням, у містах і районах області визначено відповідальних за початок та проходження опалювального сезону та формування цілодобової роботи аварійно-диспетчерських служб, їх оперативне реагування на аварійні ситуації.

Всіма підприємствами, що планують здійснювати свою діяльність у опалювальному сезоні 2021-2022 років договори на постачання природного газу укладено.

На цей час ведеться робота з укладання договорів на постачання природного газу, який використовується для власних потреб, між бюджетними установами та ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг». Зі 182 (98,4 %) бюджетних організацій області, які звернулись до «Нафтогазу», 78 вже розпочали спрощену процедуру.