Прес-центр26 вересня 2020, 11:09

Сергій Гайдай біг за легендарного Темура Юлдашева - на Луганщині вшанували пам’ять загиблих українських воїнів

Луганська область доєдналася до Всеукраїнського патріотичного забігу у пам'ять про загиблих воїнів «Шаную воїнів, біжу за героїв України».

 Участь у заході взяв голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай, який з портретом легендарного воїна Темура Юлдашева подолав дистанцію у три кілометри.

Перед стартом забігу очільник виступив з промовою перед присутніми учасниками забігу: «Герої, на жаль, вмирають, але вони продовжують жити у наших серцях, нашій пам’яті. Вчора сталась трагедія – падіння військового літака Ан-26 в Харківській області з 28 нашими хлопцями на борту. У нас є інформація, що на цьому літаку був син штурмана ІЛ-76, який був збитий ворогом у небі над Луганськом влітку 2014 року».

Перед початком меморіального забігу Сергій Гайдай закликав учасників вшанувати пам’ять загиблих хвилиною мовчання, оголосив на Луганщині День жалоби  по жертвах авіакатастрофи у Чугуєві та  надав доручення приспустити державні прапори.

У заході  взяли участь бігуни-аматори, професіонали, вихованці спортивних шкіл, представники ОДА, військовослужбовці та представники силових відомств.