Прес-центр4 червня 2022, 07:06

Сергій Гайдай: четверо загиблих у Гірській громаді, росіяни штурмують Сєвєродонецьк

У місті Гірське 3 червня від обстрілів російською армією загинули мати з дитиною.

Ще одне несумісне із життям поранення отримав житель міста Золоте. Також стало відомо про загиблого три дні тому мешканця Гірського.

«Є поранені в Сєвєродонецьку, де росіяни несуть втрати, підсилюються, але продовжують штурмувати місто. Вкотре намагалися відрізати населений пункт, обстрілявши ще один міст. Вчора один із їхніх снарядів влучив в одну із вцілілих квартир. На щастя, батько із сином, які там перебували, залишилися неушкодженими. Наші військові евакуювали їх до безпечного місця поза межами Сєвєродонецька», – зазначив Сергій Гайдай.

За добу в Сєвєродонецьку та Лисичанську пошкоджено щонайменше по шість багатоповерхівок. У Гірському – вісім будинків, у Новоіванівці – сім, у Врубівці – шість. Є руйнування житлового фонду в Метьолкіному.

Відносно ситуації на фронті очільник Луганщини зауважив, що бої на вулицях Сєвєродонецька тривають. Росіяни отримали підсилення за рахунок мобілізаційного резерву 2-го армійського корпусу. Також вони вели наступ у напрямку Устинівкі, однак успіху не мали.

За минулу добу відбито дев’ять атак ворога, знищено один танк, одну артилерійську систему, шість бойових броньованих машин, два спеціальні броньовані автомобілі та три одиниці автомобільної техніки.

Підрозділи протиповітряної оборони збили крилату ракету, тактичний розвідувальний БПлА «Елерон» та два БПлА типу «Орлан-10».