Прес-центр31 березня 2021, 17:03

Сергій Гайдай дав 10 днів Рубіжанській міськраді на завершення усіх робіт по ремонту приймального відділення міської лікарні

Очільник Луганщини Сергій Гайдай особисто перевірив стан ремонту приміщень першого поверху терапевтичного корпусу КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня», зокрема оглянув оновлене відділення екстреної медичної допомоги.

В рамках програми Президента «Велике будівництво» Рубіжанська міська рада отримала на реалізацію проєкту «Ремонт приміщень першого поверху  терапевтичного корпусу КНП ЦРМЛ для розміщення відділення екстреної медичної допомоги» від держави 10,0 млн грн., з місцевого бюджету було виділено – 385,05 тис грн на розробку проєктно-кошторисної документації.

Ремонтні роботи у приймальному відділенні були завершені ще у грудні, проте, через безвідповідальну позицію міської влади м. Рубіжного, не була прокладена окрема лінія для живлення потужного медичного обладнання, передбачена проєктом. При цьому, 400,0 тис грн замовник будівництва – управління  ЖКГ Рубіжанської міськради, повернув до державного бюджету як економію коштів.

«Я не приїхав відкривати відділення. Це, скоріш, перевірка стану будівельних робіт – вони зроблені. Є проблема із підключенням до електромереж. На чотирьох об’єктах, на яких ми контролювали хід робіт, – усе нормально, у чому тут питання – не зрозуміло. Я почекаю тиждень, щоб підрядник та проєктант вирішили питання із замовником будівництва – управлінням ЖКГ Рубіжанської міськради», – прокоментував ситуацію Сергій Гайдай.

Він доручив керівництву лікарні та підрядній організації завершити усі роботи за 10 днів та пригрозив застосуванням адміністративного впливу щодо винних у такій ситуації, якщо «недоробки» не будуть усунені.

Слід відзначити, що у Рубіжанській міській лікарні завершується повна реконструкція, яка триває вже два роки.

У рамках «Великого будівництва» тут реалізується проєкт «Ремонт приміщень першого поверху  терапевтичного корпусу КНП ЦРМЛ для розміщення відділення екстреної медичної допомоги».

Крім того, держава виділила 6,0 млн грн з на оснащення Рубіжанської міської лікарні сучасними УЗІ та рентгенологічними системами, за програмою Міністерства охорони здоров’я був придбаний комп’ютерний томограф на 64 зрізи, наразі триває процедура ліцензування, а також надійде сучасний ангіограф.

Тож кваліфіковану допомогу у новому приймальному відділенні громадяни можуть отримувати вже сьогодні, а поточні проблеми будуть вирішені найближчим часом. Сергій Гайдай контролює це питання особисто.