Прес-центр11 грудня 2019, 15:12

Сергій Гайдай долучився до акції #ДійПротиНасильства

Цю масштабну акцію на Луганщині провели співробітники Головного управління Національної поліції в Луганській області.

На площі Перемоги в Сєвєродонецьку вони організували локації, де усі охочі мали змогу ознайомитися із заходами, які приймаються під час реагування на домашнє насильство, отримати консультації як діяти при будь-яких проявах насильства.

«Якщо ти сильний – це не дає тобі права ображати слабку людину. Бути сильним – величезна відповідальність. Нам треба пам’ятати про це», – наголосив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай, відкриваючи захід.

Очільник поліції Луганщини Сергій Колесник подякував представникам різних організацій, що протидіють домашньому насильству, за підтримку.

До уваги присутніх на площі була представлена виставка поліцейських спецзасобів. А дівчата з батальйону поліції особливого призначення продемонстрували прийоми самозахисту.

На локаціях «Соціальна служба» та «Громадські організації» спеціалізована мобільна бригада з надання соціально-психологічної допомоги жертвам домашнього насильства, працівники Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Фонду в галузі народонаселення ООН та «Української фундації громадського здоров’я» знайомили громадян зі своєю роботою та консультували щодо протидії насильству.

На локації «Безоплатна правова допомога» професійні юристи Сєвєродонецького центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та їх помічники з Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка надавали кваліфіковані консультації у галузі права.

Під час роботи локації «Не залишай в небезпеці!» представники Луганської обласної організації Товариства Червоного Хреста України провели майстер-клас із надання першої допомоги постраждалим.

На площі також працювала локація Державної служби України з надзвичайних ситуацій, на якій були представлені технічні засоби, що знаходяться на озброєнні її підрозділів.

Під час проведення флешмобу «Долоньки проти насильства» небайдужі до проблем домашнього насильства наклеїли помаранчеву долоньку на відповідний стенд та озвучили свої побажання з цього приводу.

Крім того, до уваги громадян на площі була представлена виставка малюнків на тему «Діти Проти Насильства».