Прес-центр10 грудня 2021, 21:12

Сергій Гайдай домігся виділення з держбюджету 10,3 млн грн грошової допомоги для постраждалих від пожеж 2020 року

Про це стало відомо під час наради, яку провів виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації Олексій Смирнов із жителями області, чиє житло було зруйновано або пошкоджено внаслідок пожеж минулого року.

Цьогоріч, завдяки безпосереднім зусиллям очільника Луганщини Сергія Гайдая, Уряд погодив виділити ще понад 10,3 млн грн для матеріальної грошової допомоги. Таким чином ще 38 осіб, чиє житло постраждало внаслідок пожеж, мають додаткову можливість отримати гроші, за умови наявності усіх необхідних документів, і які звернулися з відповідними заявами.

Головною причиною того, чому люди  недоотримали матеріальну допомогу була відсутність документів, що підтверджують право власності на житло та право спадкування, а також короткий строк для фінансування компенсації, передбаченої Кабміном.

Також додатково Олексій Смирнов представив присутнім відповідальних осіб Щастинської райдержадміністрації  та Сєвєродонецької військово-цивільної адміністрації, які мають надати громадянам усі консультації з відшкодування. Цим посадовцям доручено докласти максимуму зусиль для якнайшвидшого  проведення  виплат.