Прес-центр17 cічня 2020, 18:01

Сергій Гайдай допоможе Біловодському маслопереробному заводу реалізовувати продукцію

Також у рамках робочої поїздки очільник Луганщини ознайомився з роботою ПрАТ «Біловодський маслоробний завод». Це підприємство має майже 50-річну історію і використовує новітні технології в галузі харчової промисловості, нарощує обсяги збуту молочної продукції. Основним видом діяльності є переробка молока та виробництво сиру.

ПрАТ «Біловодський маслоробний завод» – бюджетоутворююче підприємство району. За 2019 рік до місцевого бюджету перераховано до 3 млн грн, податок на прибуток і всі інші податки склали понад 2 млн грн.

Асортимент продукції включає понад 60 видів молочної продукції: масло вершкове і солодковершкове, сири, молоко пакетоване, кефіри, ряжанка, йогурти тощо.

З вересня 2017 року на підприємстві впроваджена система НАССР, що дозволяє експортувати готову продукцію в інші країни. Це одне з перших молокопереробних підприємств області, що має дозвіл на експорт у 26 країн світу. Зараз експорт здійснюється до Алжиру, Уругваю, Марокко, Тайваню, Польщі.

Спілкуючись з журналістами Сергій Гайдай розповів про свої враження: «Я відвідав потужний регіональний маслоробний завод, де впроваджено усі сучасні технології. Втім підприємство стикнулось з проблемою реалізації своєї продукції. У мене є два варіанти розв’язання ситуації. По-перше, домовитись з командуванням ООС про забезпечення молокопродуктами наших бійців. По-друге, переглянути умови тендерів на закупівлю молочної продукції до дитячих садків та шкіл. Адже часто виникає проблема, коли перекупники виграють тендери у виробників продукції».