Прес-центр20 жовтня 2021, 16:10

Сергій Гайдай доручив допомогти учаснику АТО в питанні отримання житла

На сьогоднішній особистий прийом громадян до очільника Луганщини звернулися четверо громадян.

Їх питання стосувалися отримання додаткових пільг, земельних спорів, включення до обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, вирішення деяких соціально-побутових потреб.

Останні два турбували жителів Сєвєродонецької громади. Їх розв’язання Сергій Гайдай доручив керівнику міської військово-цивільної адміністрації Олександру Стрюку.

І вже завтра той прийме чоловіка, учасника АТО, аби допомогти стати в чергу на отримання житла.

Дружина померлого громадянина з числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та потерпілих від Чорнобильської катастрофи звернулася до голови облдержадміністрації Сергія Гайдая стосовно отримання додаткових пільг.

Однак в експертному висновку не встановлений причинний зв'язок смерті, що захворювання чоловіка було одержано в період проходження військової служби під час воєнних дій або воєнного конфлікту.

«У законодавстві існує певна колізія. Є прецедентні судові рішення із подібних питань. Тому ми допоможемо жінці в наданні послуг із підготовки документів та подання позову», – прокоментував ситуацію Сергій Гайдай.

Він додав, що обласна влада вирішує більшість питань, з якими звертаються жителі області. Але в деяких з них потрібно звернення до правоохоронців чи судові рішення. Тоді очільник Луганщини залишає його на контролі.

Для початку звернутися до правоохоронних органів голова облдержадміністрації Сергій Гайдай порекомендував і жителю Щастинського району, у якого виникли претензії до орендаря земельних паїв: «Вам необхідно подати відповідну заяву, а хід справи я візьму під особистий контроль».