Прес-центр11 червня 2020, 10:06

Сергій Гайдай доручив опрацювати можливість користуватися банкоматами та послугами ЦНАП якомога ближче до лінії розмежування

На засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ і НС сьогодні, 11 червня, голова облдержадміністрації Сергій Гайдай розглянув це питання у разі двостороннього перетину лінії розмежування у Станиці Луганській.

Нагадаємо, що вчора КПВВ «Станиця Луганська» відновив роботу. Об 11:00 там зібралося близько 100 людей, які планували потрапити на тимчасово окуповану територію. Однак, незаконні збройні формування відмовилися дати на це згоду.  

Сергій Гайдай наголосив, що необхідно бути готовими до будь-якої ситуації, у тому числі й провокаційних дій з протилежного боку.

Також він доручив відповідним службам та структурним підрозділам опрацювати можливість користуватися банкоматами та послугами ЦНАП якомога ближче до лінії розмежування за допомогою мобільних сервісів. Щоб люди при перетині змогли отримати необхідні їм послуги, зокрема, нараховану пенсію.

«Ми намагаємося максимально налагодити сервіс для людей похилого віку», - акцентував Сергій Гайдай.

За підсумками комісією вирішено залишити без змін раніше прийняті послаблення протиепідемічних заходів на території області.

Органам влади на місцях разом із Національною поліцією необхідно посилити контроль за виконанням санітарно-протиепідемічних заходів та дотриманням карантинних обмежень закладами громадського харчування, торгівлі та ринками Луганщині.

Крім того, обласна влада разом з військовими узгодить порядок пропуску автобусів, які здійснюють соціальні перевезення жителів населених пунктів, розташованих уздовж лінії розмежування, через блокпости, облаштовані в області.