Прес-центр22 cічня 2021, 17:01

Сергій Гайдай доручив терміново перевірити усі об’єкти соціального значення та притягти порушників пожежної безпеки до відповідальності

Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій розглянула стан протипожежного захисту об’єктів соціального значення, яких у Луганській області 599. Зокрема, закладів освіти – 473, охорони здоров`я – 25, соціального захисту – 19, ТРЦ – 6, об’єктів інфраструктури – 5, гуртожитків – 4.

Станом на сьогодні, ГУ ДСНС перевірено 543 заклади, 284 з яких експлуатуються з порушеннями. По цих об’єктах направлені позови до адміністративного суду. По 105 – вже прийняті рішення про заборону експлуатації.

«Страшна трагедія сталася у наших сусідів, харків’ян.  У  приватному будинку для літніх людей з 34 підопічних загинули 15, ще 11 надається медична допомога, інші розшукуються. Ми маємо перевірити усі соціальні заклади та виявити, як що вони є, такі, що працюють нелегально», – звернувся до членів комісії її голова Сергій Гайдай.

Він наголосив на дорученні Прем’єр-міністра України щодо проведення позачергових перевірок виконання вимог протипожежної безпеки в об’єктах підвищеного ризику – готелях, пансіонатах, хостелах, а також зі встановлення законності створення приватних будинків для літніх людей та виявлення інших аналогічних об’єктів.

Заслухавши доповіді директорів профільних департаментів облдержадміністрації, керівників ГУНП та ГУ ДСНС у Луганській області було ухвалено рішення про створення спільні комісії та невідкладне проведення роботи щодо виявлення закладів для осіб похилого віку, яких немає в Реєстрі надавачів соціальних послуг, встановлення законності створення приватних будинків для літніх людей, інших верств населення та перевірки умов проживання та перебування людей в цих закладах (будівлях).

 Головному управлінню ДСНС України у Луганській області спільно з органами місцевого самоврядування доручено  провести позапланові заходи державного нагляду (контролю) на об’єктах соціального значення та закладах, що надають послуги з розміщення. При виявленні порушень вживати заходів реагування відповідно до чинного законодавства та інформувати голову регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Керівники місцевих органів влади та структурних підрозділів облдержадміністрації  спільно з керівниками підвідомчих об’єктів соціального значення мають організувати виконання заходів, передбачених чинними нормативними актами з питань пожежної безпеки.