Прес-центр9 липня 2022, 15:07

Сергій Гайдай доручив забезпечити тимчасовим житлом усіх жителів Луганщини, які потребують прихистку

«Наразі майже уся територія Луганської області окупована. Понад 300 тисяч наших земляків стали вимушеними переселенцями з приходом руського миру, багато хто вдруге. Президент поставив завдання забезпечити житлом кожного, хто залишив свою оселю, рятуючи життя. Наразі ми працюємо над формуванням фондів житла, призначеного для тимчасового проживання, обліку та надання такого житла ВПО», - повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Відповідні реєстри будуть сформовані на основі анкетування, яке вже проводять переміщені місцеві органи влади серед мешканців своїх громад. Задекларувати власні потреби вже мають можливість ВПО з Сєвєродонецького району за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdcOxvlKjiSNuLnncSnJBSxNkSHOuu8... та Гірської громади - https://forms.gle/6nRNxS5Qnj7wn7H3A

Одночасно керівники територій, за дорученням начальника обласної військової адміністрації, оглядають запропоновані приймаючими громадами приміщення, та визначають першочергові проблеми, які необхідно вирішити, або зробити перебування людей у ВПО-хабах комфортним.

Сьогодні начальник військової адміністрації м. Кремінна Олександр Дунець ознайомився із умовами проживання у хостелі для переселенців у с. Ружичанка, що на Хмельниччині. Тут вже знайшли прихисток майже 80 переселенців з Луганщини.

Умови життя цілком прийнятні – необхідний рівень комфорту забезпечений, але Луганська облдержадміністрація працює над його підвищенням. Зокрема, за підтримки ПРООН завезено необхідну побутову техніку, розпочато ремонтні роботи.

Тож, можливо незабаром «луганська діаспора» у Хмельницькій області поповниться кремінянами.