Прес-центр11 вересня 2020, 14:09

Сергій Гайдай готовий виділити 80 млн грн на ремонт мережі «Лисичанськводоканалу», – керівник ВЦА Лисичанська Олександр Заїка

Про це керівник військово-цивільної адміністрації міста Лисичанська розповів на пресконференції.

Спілкуючись з журналістами він повідомив про плани на відродження міста. За його словами, головною і найболючішою проблемою для містян є проблема водопостачання.

Очільник ВЦА озвучив основні заходи на поточний і наступний роки. Першочерговим є завершення з’єднання магістрального водоводу Білогорівського ВНС на нову мережу водогону протяжністю 6 км. Виконання цього завдання дозволить безперебійне водопостачання населенню та підприємствам Лисичанська, поліпшити якість води, зменшити її втрати при транспортуванні. Планується придбати комбіновану машину для аварійного та профілактичного очищення каналізаційних труб вартістю 2,905 млн грн з обласного бюджету. Також передбачається будівництво Білогорівської підстанції, що повинна заощаджувати електроенергію. Економія коштів за спожиту електроенергію може скласти 667 тис. грн на місяць.

Також він розповів про відновлення доріг у Лисичанську, зокрема, про ті, що суміщаються з регіональною автомобільною дорогою Р-66. Це безпосередньо стосується восьми вулиць Лисичанська (Вокзальна, Малиновського, Гетьманська, Краснодарська, Сосюри, Гора Попова, Машинобудівельників, Червона) загальною протяжністю 14,7 км. Також заплановано відновити площу біля залізничного вокзалу та центрального ринку. Закінчити роботи передбачено до кінця жовтня поточного року.

Роботи будуть швидкими, виконаними з обох сторін. Крім того, за кошти обласного бюджету буде проводитись поточний ремонт доріг міста. Він наголосив, що у 2021 році близько 45 % доріг буде відновлено.

«Наступного року плануються роботи з відновлення Пролетарського мосту, обласна влада оголосила про торги, які тривають наразі. Очікувана вартість ремонтних робіт становить 86,9 млн грн. Роботи заплановано виконати впродовж двох років», – повідомив Олександр Заїка.

Також він розповів про плани з відновлення роботи лазнево-оздоровчого комплексу «Хвиля». За очікуваннями там має бути басейн, фітнес-центр, сауни. Зараз ми готові виділити кошти на ремонт даху у розмірі 948 тис. грн. Орієнтовна вартість відновлення комплексу – 30 млн грн.

«У будь-якому випадку ми будемо сподіватись на підтримку керівництва ОДА у реалізації цього проєкту», – сказав голова міської ВЦА.

Озвучено інформацію про ще один об’єкт, важливий для оздоровчого та спортивного життя Лисичанська і області, – стадіон «Шахтар». Реконструкція коштуватиме бюджету близько 70 млн грн.

Очільник міста підбив підсумки про використання місцевого бюджету з серпня по вересень 2020 року: «Лисичанськводоканалу» виділено 9,805 млн грн за спожиту електроенергію, на заробітну плату працівників – 1,097 млн грн. Для підготовки до опалювального сезону «Лисичанськтепломережі» виділено 1,754 млн грн на оплату за природний газ. «Електроавтотрансу» було виділено 356 тис. грн на заробітну плату та оплату за електроенергію».

А невдовзі керівник лисичанської військово-цивільної адміністрації разом з новопризначеним очільником «Лисичанськводоканалу» за допомогою карти пояснили присутнім журналістам про всі проблемні ділянки міської системи водопостачання. Директор підприємства пообіцяв, що до кінця жовтня буде завершено врізку водогону.

«Голова ОДА Сергій Гайдай підтвердив, що готовий виділити 80 млн грн з обласного бюджету для ремонту і модернізації системи водозабезпечення міст Лисичанська, Новодружеська та Привілля», – наголосив Олександр Заїка.