Прес-центр13 листопада 2019, 14:11

Сергій Гайдай: кожен реалізований на Луганщині проєкт дає людям надію на подальший розвиток України

Голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай сьогодні, 13 листопада, зустрівся в Сєвєродонецьку з делегацією Посольства Японії в Україні на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Такаші Кураі.

«Ми щиро вдячні народу Японії та її Уряду за допомогу і підтримку Луганщини. Ми це дуже цінуємо та сподіваємось на подальшу співпрацю», – наголосив Сергій Гайдай.

Такаші Кураі зазначив, що під час візиту на Луганщину він має пересвідчитися в ефективності реалізації проєктів, які підтримуються Японією та впроваджуються Агентством ООН у справах біженців в Україні та ЮНІСЕФ, оцінити поточну ситуацію в регіоні, а також зробити якомога більше для підвищення рівня обізнаності міжнародної спільноти.

«Уряд Японії підтримує Україну із часу набуття нею незалежності. Та у 2014 році ми підсилили допомогу людям, які постраждали від конфлікту на Сході України. Це стосується і політичної підтримки – ми поважаємо суверенітет та територіальну цілісність України», – сказав Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні.

Голова облдержадміністрації наголосив, що кожен реалізований проєкт з відновлення інфраструктури – можливість показати людям, які залишилися на тимчасово окупованій території, що в нас набагато краще.

«Ми продовжуватимемо підтримку Луганщини, людей, які постраждали у ситуації, що сталася на Сході України», – зазначив представник УВКБ ООН в Україні Пабло Матеу. Він разом із головою офісів ЮНІСЕФ на Сході Рамізом Бехбудовим також узяв участь у сьогоднішній зустрічі.

Сергій Гайдай зауважив, що коли в області відкривається інфраструктурний об’єкт чи реалізується інший проєкт – це дає людям надію на подальший розвиток Луганщини та усієї України.

Серед подальших пріоритетів у співробітництві очільник Луганщини виділив продовження розвитку інфраструктури, створення нових робочих місць, відновлення автошляхів, надійного електро- та водопостачання в області.

По закінченні учасники зустрічі поспілкувалися з представниками ЗМІ та вирушили в Золоте та Попасну для ознайомлення з реалізованими раніше проєктами та ознайомлення з поточною ситуацією поблизу лінії розмежування.