Прес-центр25 лютого 2020, 17:02

Сергій Гайдай: Луганській обласній клінічній лікарні бути. Сєвєродонецька багатопрофільна увійде до переліку опорних закладів охорони здоров’я області

Таке рішення підтримано сьогодні під час наради із Прем’єр-міністром України Олексієм Гончаруком, яка відбулася в Києві.

У заході взяли участь голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай, його заступник Катерина Безгинська та директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Валентин Шкорубський.

«Уряд підтримав створення у Сєвєродонецьку обласної клінічної лікарні. Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня увійде до переліку наших опорних закладів охорони здоров’я. Таке рішення прийнято на сьогоднішньому засіданні. До речі, цей заклад подав пропозиції на 19 пакетів медичних послуг за Програмою медичних гарантій. Серед них усі основні - лікування інфаркту, інсульту, медична допомога при пологах та новонародженим у складних випадках. Це дуже важливо для жителів Луганщини», - наголосив Сергій Гайдай.

Коли відповідне рішення затвердять на засіданні Уряду, кошти будуть надані з держбюджету.

Як зазначив Сергій Гайдай, це дозволить місцевим жителям та переселенцям отримувати необхідну медичну допомогу в місті, не виїжджаючи до інших населених пунктів.

Загалом із 29 закладів, запланованих в області для перетворення у рамках медичної реформи, 28 вже отримали статус комунальних некомерційних підприємств (97 % автономізації).

Також нагадаємо, що в регіоні вже визначено п’ять опорних закладів охорони здоров’я. Це комунальні некомерційні підприємства: Лисичанська багатопрофільна лікарня, Рубіжанська центральна міська лікарня, Біловодська багатопрофільна лікарня, Сватівська багатопрофільна лікарня та Старобільське районне територіальне медичне об’єднання.