Прес-центр6 липня 2022, 08:07

Сергій Гайдай: ми стримуємо ворога на межі Луганщини та Донеччини – окупанти несуть значні втрати, у чому зізнаються самі

Він каже, що росіяни щодня отримують наказ просуватися далі, не завжди його виконують, бо втрати в особовому складі дуже значні.

«Про це зізнаються і полонені, і ті, хто спілкується з місцевим населенням в Лисичанську та Сєвєродонецьку. Тільки за час штурму Лисичанська у ворога тисячі загиблих і поранених. Так, сил і засобів в них на порядок більше, але українська армія краще підготовлена та вмотивована. З’явиться більше далекобійної зброї – перевага ворога в особовому складі буде нівельована», – зазначив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Втім і вчора, 5 липня, росіяни хотіли просунутися до Донеччини, перерізати автошлях Бахмут – Лисичанськ, що пролягає повз Білогорівку, але знов доповісти своєму керівництву їм нічого. Під тиском наших бійців ворог змушений був відійти.

«Поступово дається в знаки окупанту і несвоєчасне підвезення боєприпасів  – все це завдяки влучності наших бійців, які за останні два тижні знищили декілька складів на окупованій території. Один із них днями палав у Кадіївці», – резюмував Сергій Гайдай.