Прес-центр13 лютого 2021, 09:02

Сергій Гайдай: ми відновлюємо дороги – це підвищить конкурентоспроможність нашої продукції

Продукції Луганщини важко конкурувати на всеукраїнському ринку через логістику – область розташована на сході країни.

На цьому очільник Луганщини Сергій Гайдай наголосив під час публічного обговорення проєкту Національної економічної стратегії – 2030 на тему: «Реінтеграція тимчасово окупованих територій України».

«Це лишає можливості конкурувати з іншими регіонами, оскільки ми маємо занадто великі втрати часу і грошей при транспортуванні вироблених в області товарів в інші куточки України», – зазначив голова обласної держадміністрації.

Тому, за словами Сергія Гайдая, важливими для розвитку Луганщини залишаються будівництво залізничної колії, нових автодоріг, модернізація місцевих водоканалів.

Він пояснив, що, напевно, більше немає областей, в яких щомісячно накопичується по 7-12 мільйонів гривень комунальних боргів: «Воду качають на непідконтрольну територію, а оплачує це окупаційна адміністрація вкрай нерегулярно».

Питання, які потребують вирішення, подібні до проблем Донецької області. Тому стратегія, яку зараз розробляють, вважає очільник Луганщини, має об’єднатися зі стратегією розвитку країни в цілому та зі стратегіями новостворених територіальних громад нашої області.