Прес-центр17 березня 2022, 10:03

Сергій Гайдай: ми вимагаємо «режиму тиші», щоб врятувати область від гуманітарної катастрофи і відремонтувати комунікації

Про це очільник Луганщини заявив сьогодні, 17 березня.

Загалом за час російського вторгнення на Луганщині пошкоджено та зруйновано понад 500 об’єктів житлового фонду та інфраструктури.

«Так, за учора нам вдалося повернути електропостачання в деякі населені пункти та відремонтувати газогін в Лисичанську – сьогодні в місті відбувається подача природного газу. Однак цього замало. Через безперервні російські обстріли у ремонтників немає можливості відновити критично важливі лінії електропередач, щоб подати живлення в домівки сєвєродончан, лисичан, рубіжан. Це також дозволить запрацювати насосним станціям і повернути подачу води, – сказав начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. – Ми вимагаємо від росіян «режиму тиші», щоб врятувати область від гуманітарної катастрофи і відремонтувати об’єкти критичної інфраструктури. Вже більше двох тижнів в будинках, які вціліли, відсутні будь-які комунікації та мобільний зв’язок. Люди мерзнуть, сидять без води, газу та світла, навіть не можуть сповістити рідних про те, що живі… Комунальники готові все налагодити при можливості працювати у безпеці – при відсутності обстрілів».

На сьогодні на Луганщині знеструмлені 38 населених пунктів – 26 повністю, 12 частково.

103 490 споживачів перебувають без електроенергії, відключено 661 трансформаторних підстанцій.