Прес-центр2 квітня 2020, 10:04

Сергій Гайдай: ми зробимо все можливе, щоб не допустити в області розповсюдження COVID-19, врятувати здоров’я та життя наших громадян

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай, начальник Головного управління Національної поліції в Луганській області Сергій Колесник провели нараду в режимі відеоселекторного зв’язку.

У заході також узяв участь представник Нацполіції в ООС В’ячеслав Печененко.

Сергій Гайдай довів інформацію щодо карантинної ситуації в області, заходів, що вживаються для забезпечення лікарень необхідним медичним обладнанням на випадок поширення інфекційного захворювання COVID-19.

«Ми зробимо все можливе, щоб не допустити на території області розповсюдження цієї небезпечної хвороби, врятувати здоров’я та життя наших громадян. Саме тому ми вимушені вживати жорстких обмежувальних заходів. І я сподіваюсь на порозуміння та свідомість жителів Луганщини», – наголосив Сергій Гайдай.

В’ячеслав Печененко розповів про введення командувачем Операції об’єднаних сил «червоного» режиму на території Луганської та Донецької областей, що пов’язано з поширенням пандемічного коронавірусу. Він акцентував увагу на тимчасових обмеженнях, які введені на території нашого регіону щодо в’їзду/виїзду громадян.

«Поліція Луганщини і надалі проводитиме роз’яснювальну роботу серед жителів щодо карантинних обмежень. Особовий склад продовжує несення служби у посиленому режимі: це охорона медичних закладів, які визначені для госпіталізації хворих на COVID-19, забезпечення публічної безпеки та правопорядку в області, перевірка громадян, які перебувають на вимушеній самоізоляції», – наголосив Сергій Колесник, підсумовуючи нараду. Про це повідомили в ГУНП.