Прес-центр22 квітня 2021, 18:04

Сергій Гайдай на Міловщині перевірив якість ремонту державних та місцевих доріг

Із перевірки ремонтних робіт на автодорозі між Старобільськом та Міловим розпочав сьогодні, 22 квітня, робочу поїздку голова облдержадміністрації Сергій Гайдай.

Перебуваючи на Міловщині, він наголосив, що відбудова будь-якої ділянки доріг на Луганщині є вкрай важливою: «Майже всі вони були в незадовільному стані. Тому до програми Президента України «Велике будівництво» ми включили відновлення сотень кілометрів автошляхів».

Очільник Луганщини акцентував, що до нього регулярно звертаються жителі області стосовно ремонту того чи іншого напрямку. Та неможливо знайти такий обсяг коштів та кількість техніки, щоб відремонтувати одразу все.

«Коли ми починаємо відновлення ще однієї, наступної ділянки, люди одразу дякують, бо вірять, що ремонт буде швидким та якісним. Ніхто не вірив, що відбудова дороги між Старобільськом та Міловим взагалі відбудеться. А ми зробили цей ремонт пріоритетним», – зазначив Сергій Гайдай.

Наразі капітальний ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Н-26 Чугуїв – Мілове (через м. Старобільськ) відбувається на п’ятьох ділянках.

Зокрема, на території Міловської громади працює ТОВ «ОНУР Конструкціон Інтернешнл». Вже виконане фрезерування покриття, влаштування основи із органо-мінеральної суміші, нижнього шару покриття із асфальтобетонної суміші.

Також на Міловщині розпочато ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення О130801 Микільське – Морозівка – Мусіївка – Бараниківка на ділянці завдовжки 7 км у рамках програми Президента України «Велике будівництво». Виконавець – ТОВ «ЮРАЙ ЛТД».

«Це гарний приклад того, що наші автошляхи відбудовують не тільки за державний кошт – місцеві дороги відновлюємо за рахунок обласного бюджету. Поки що на цей рік ми маємо на це 530 мільйонів гривень, однак чекаємо на додатковий розподіл. Наразі плануємо відновити 13 об'єктів дорожнього фонду місцевого значення», – прокоментував журналістам Сергій Гайдай.

Слід зазначити, що автомобільна дорога Микільське – Морозівка – Мусіївка – Бараниківка забезпечує транспортне сполучення між районами області та рух до опорної школи, найкоротшим шляхом з’єднує автомобільні шляхи загального користування державного значення Н-26 Чугуїв – Мілове та Т-13-07 Сватове – Новопсков – Мілове.